Wednesday 23 May 2012

RICHIE McCAW CAPITANUL ALL BLACKS

    RICHIE McCAW este capitanul nationalei de rugby a Noua Zeelanda si a condus propria echipa pentru al doilea titlu de campioana mondiala dupa ce a invins Franta in finala campionatului mondial de rugby 2011 scor 8-7.   El s-a nascut pe 31 decembrie 1980 la Oamaru North Otago.Masoara 188 cm, si cantareste 106 kg, este considerat cel mai bun flanker din lume la ora actuala.

Cariera in rugby a inceputo inca de pe vremea studentiei cand era student la Universitatea Lincoln University cand a fost selectionat pentru reprezentativa Under-19 a Noii Zeelande.
Inca de pe atunci el s-a facut remarcat si curand a fost selectionat pentru reprezentativa Under 21 in campionatul national in provincia Canterbury.

In 2001 este selectionat pentru prima data in All Blacks reprezentativa Noii Zeelande de rugby facandusi astfel debutul intrun meci test impotriva Irlandei,datorita prestatiei lui din acel meci este ales omul meciului.
Prima participare la un turneu final este in 2003 la editia campionatului mondial gazduita de Australia,dar din pacate pentru el echipa sa este eliminata din faza semifinalelor de catre Australia.




El este selectionat in mod constant iar in 2006 devine capitan All Blacks conducadusi astfel echipa catre titlul mondial din 2011

No comments:

Post a Comment